Aten, en stad av kultur

Känner du dig sorgsen över att sommaren är över? Var inte det! Gör istället någonting roligt, så som att boka in en resa till det kulturella Aten. Här finns mängder av härliga saker att göra, och på hösten är det fortfarande en behaglig värme, speciellt om man jämför med höstrusket i Sverige.

Aten är verkligen en stad av kultur. Här kan du på gå utomhusbio när mörkret har lagt sig,  äta gott på mysiga restauranger, promenera i shoppingstråken och besöka den lokala matmarknaden med goda oliver och bigarråer som smakar fantastiskt. Mer om vad du kan göra i Aten kan du läsa om här.

Hotell och resa till Aten

Om du ska resa till Aten, och har råd att lägga pengar på hotellet är King George ett hotell som verkligen osar lyx. Bara att bo där är en upplevelse’, med lyxigt utvalda möbler i alla rym och utsikt över Akropolis. Hotellet ligger på det historiska Syntagmatorget bredvid parlamentet. På den sjunde våningen finns restaurang Tudor Hall som erbjuder en panoramautsikt över Aten och serverar klassisk och otroligt god grekisk mat. Det är verkligen ett vackert hotell som gör att man nästan tappar andan, och helt klart värt om man har den ekonomin som krävs (runt 3000 kr per natt beroende på rum). Om det hotellet inte passar för resan finns det självklart andra hotell i Aten som också fungerar utmärkt. Sök online så kommer du säkerligen att hitta vad du söker. Att ta sig  till Aten behöver inte vara speciellt dyrt om man väljer att åka när det inte är högsäsong, och håller utkik efter billiga biljetter. Lättast är det självklart att flyga, och det kan man göra från alla större flygplatser i Sverige. Om man vill ta en längre tur i Grekland är det också värt att efter några dagar i Aten ta sig runt fastlandet för att se vad som erbjuds. Många tror att Grekland bara är öar, men det är mycket mer än så.

Aiolou Street i Aten