Santorini – Greklands vackraste

Grekland är ett vackert land på alla sätt och vis. Det ställe i Grekland som dock är allra vackrast är ön Santorini. Ön har ett vackert landskap, fantastisk arkitektur och är sinnebilden av Grekland.

668705-church-in-santorini

Vi har tidigare skrivit om att Grekland är ett väldigt bildskönt land och det som pryder de flesta turistbilder och vykort från Grekland är det kristallklara blåa havet och de vackra vita byggnaderna med blåa dörrar. Dessa byggnader kan man hitta på ön Santorini och denna ö bör man inte enbart besöka för de fina husen, utan ön har väldigt mycket annat att erbjuda.

En av de bästa öarna

När den internationella resesajten Tripadvisor listade världens bästa öar fanns nämligen Santorini med och öarna utsågs när miljontals användare fick utse de öar de tyckte var bäst. Så det är alltså flera miljoner människor som tycker att den grekiska ön är en utav de bästa i världen. Med sin plats på listan blir Santorini den bästa ön i Europa enligt Tripadvisors användare. Dels på grund av att Santorini just är sinnebilden av Grekland med sina hus och vackra vatten, skriver Svenska Dagbladet.

Vackra Fira

Öns turistmagnet är huvudorten Fira och gamla staden här är otroligt vacker och slingrar sig utmed den berömda klippkusten. Här trängs butiker, hotell, krogar, boningshus och barer. När det är säsong kan man se gigantiska lyxkryssare nere i bukten och de som turistar här är mest amerikaner och japaner. För att ta sig upp för den kringliga vägen rider de på åsnor eller åker linbana. Att bo i just Fira kostar en del men den vanliga semesterfiraren kan istället bo vid stranden och sedan åka upp till Fira för att shoppa lite, äta en god måltid och se på den vackra utsikten.