Ta en bild av Aten

Grekland måste vara ett utav de mest bildsköna länderna. De vita husen med blåa detaljer, Medelhavet och olivträden passar alla hemma på väggen. Men se upp med att dela bilderna med nära och kära. Det kan nämligen leda till sura miner.

1098674-photographer-taking-a-shoot-with-a-nice-bokeh

Tänk efter innan du delar bilder

Är du en av dem som älskar att dela med dig av bilder från resan till dina vänner och familj? Då kan du behöva tänka om. I Göteborgs Posten kan man nämligen läsa om en undersökning som en engelsk hotellsajt gjort och den visar att vissa bilder är väldigt ogillade av de där hemma. De specifika bilder som folk inte ville ha var de med en skärmdump över vädret, hoppbilder, bilden med bruna ben på stranden och när någon pekar på en känd byggnad.  Vill man att vännerna ska gilla ens semesterbilder bör man ta bilder på dåligt väder och äcklig mat, eftersom de bilder folk ogillar mest att se är de på vackra, soliga stränder och trevlig mat och drinkar.

Gör en fotobok

Men för att folket där hemma kanske inte uppskattar ens semesterbilder, bör det inte hindra en från att ta massor av bilder på resan. De blir ett fint minne som man kan ha kvar och kolla tillbaka på under mörka och kalla vintrar. Vill man spara fotona i fysisk form kan man till exempel göra fina fotoböcker där man samlar dem.

Hitta Atens mest bildsköna platser

Är du på resa i Aten så är staden full av bildsköna platser. Bland annat kan man besöka gatumarknaden i Monastiraki som har öppet varje dag. Här kan du köpa allt från italiensk glass, till antikviteter. En butik som kan vara särskilt värd att gå in i är Takis, där man kan köpa olivoljor, sprit, skönhetsprodukter, honung och sötsaker. Vill man istället besöka en riktigt vacker byggnad kan man gå till Herakleidionmuseet där man kan lyssna på Bach och dricka en kopp kaffe på innergården. Läs mer. Hittar man inget som är värt att fånga på bild inne i stadskärnan, kan man lätt ta sig ut en bit med tunnelbana. I Aten är nämligen det bästa sättet att ta sig runt genom att åka tunnelbana, skriver man i Sydsvenskan.